Ранни записвания: Почивка в Египет, Хургада - Пролет 2018 полети от София

« »

Ранни записвания: Почивка в Египет, Хургада - Пролет 2018 полети от София

8 дни / 7 Нощувки
21.04.2018 г. 28.04.2018 г.
Цена от:  378 EUR


 
Ден 1:
Излитане от летище София за Хургада с чартърен полет на АК "Bulgarian Air Charter". Посрещане на летище Хургада и трансфер до избрания хотел. Настаняване след 14:00 часа. Свободно време. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия. Чували ли сте за очарователното дъно на Черено море, пълно с живот и цветове-раят на гмуркачите? Дайвингът е единственият начин да се опознае този свят. Червеноморска ривиера, известна със своите уникални рифове, разнообразни флора и фауна и впечатляваща чистота на водата, гарантираща видимост, която често превишава 45 метра. Над 1200 вида риби и 500 вида корали и мекотели населяват тукашните води, като повече от 10% от тях не се срещат никъде другаде на Земята. Гигантски костенурки, страховити змиорки, морски скорпиони, най-различни видове акули, делфини, скатове, октоподи, баракуди, риби-клоуни, риби-крокодили или риби наполеон са само част от екзотичните обитатели на морето. Подводният релеф също е изключително разнообразен, редуващ плоски плата, живописни каньони, отвесни скали, пещери и коралови градини, а морското дъно е осеяно с останки от потънали преди стотици години кораби. В цената на екскурзията е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.

Ден 3:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Луксор - древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храма на царица Хатшепсут - комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон - две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. Общата дължина е била около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм; Фабрика за алабастър и Мусей на папируса. Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Райският остров с уютно корабче - насладите се на уникални морски и пустинни гледки. Островът е лишен от растителност, но пък е посипан с фин, белоснежен пясък, заобиколен е от кристална вода в сини нюанси и гледки, които са сякаш нереални. На самият остров ще можете да се попечете под жаркото слънце и да си направите незабравими снимки. Екскурзията включва обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободно време или екскурзия до Кайро. Ще посетите едно от най-забележителните чудеса на света- Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. Групата археологически паметници включва трите големи пирамиди – Хеопсовата пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин – както и няколко по-малки пирамиди, разположени в близост до тях. Пирамидите в Гиза са най-старият и единственият запазен до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от ерата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия - Бялото слънце на пустинята. Запознанството с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята. Ще останете впечатлени от препускането с джипове по дюните, екстремно шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще посетите мини зоопарк и терариум, ще се насладите на национално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), ще наблюдавате звездите с телескоп – всичко това в една екскурзия и включена вечеря. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Ел Гуна. Ел Гуна се появява като чудо сред пустинния пясък под жаркото слънце на Египет. Всички хотели са разпръснати из островите, като са свързани помежду си с мостове и преходи. По каналите плуват лодки, които придават прилика на местността с Венеция. До Ел Гуна ще стигнете с автобус, а след като пристигнете, ще плавате по каналите с лодки и ще посетите градският аквариум. Следва "Дома на делфина", където се намира един от най-известните и красиви рифове на Червено море, а ако имате късмет- можете да се срещнете и с делфини. По време на екскурзията е организиран риболов, плуване и обяд на борда на кораб. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8:
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12:00ч, като багажът може да бъде оставен в стая около рецепция, предназначена за съхранение. Свободно време до трансфера за летището и полет от Хургада за София.


ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети София - Хургада - София с чартърен полет на АК "Bulgarian Air Charter";
 • 20 кг. чекиран багаж и една бройка ръчен багаж с тегло до 8 кг;
 • пътнически и летищни такси /които са в размер на 95 евро на човек към 01.11.2017/;
 • 7 нощувки на съответния пансион в избрания хотел;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (с Assistance).

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 5 евро за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 14 евро за 8 дни;
 • допълнителни екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане в Хургада);
 • виза - $25 (заплаща се и се получава при пристигане на летището в Хургада);
 • евентуална горивна такса**;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ''Групама Застраховане'' ЕАД".

Внимание!
 • Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и пр. се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.

Важно:
 • Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по стандартни и ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата. За това препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок след предоставяне на оферта и избор на хотел.
 • Програмата и изпълнението ѝ са примерни. Всички екскурзии се заявяват и заплащат на място при пристигане в Хургада.

Задължително се заплащат**:
 • евентуална горивна такса.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
1. Плащания:
 • Тези промоционални цени са валидни за ранни записвания до съответната дата посочена към всеки хотел, или до изтичане на валидността на съответната оферта. След изтичане на срока за записване НЕ СЕ ДОПУСКАТ НИКАКВИ ПРОМЕНИ ПО НАПРАВЕНИТЕ РЕЗЕРВАЦИИ (например промяна на имена, период, тип настаняване и т.н), в противен случай резервациите ще се калкулират по стандартните цени за съответния хотел и дата на полет. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
2.Необходими данни:
 • трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи,
 • номер на международен паспорт и датата му на валидност/издаване (международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване от Египет);
3. Анулационни срокове:
 • 3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 45 дни преди датата на пътуването;
 • 3.2. При анулация от 44 до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит;
 • 3.3. При анулация от 21 до 8 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
 • 3.4. При анулация от 7 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
авиокомпания Bulgarian Air Charter
 • седалище и адрес: София, ул. "Павел Красов" 35
 • номер на лиценз: BG 2407 - 08
 • тип самолет: Airbus A320

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ОТ ХУРГАДА:
 • екскурзия до Луксор с вкл. обяд: 80 $ за възрастен / 40 $ за дете до 11.99 год.
 • екскурзия "Супер Луксор" с вкл. обяд: 100 $ за възрастен / 50 $ за дете до 11.99 год.
 • екскурзия до Кайро с автобус с вкл. обяд: 80 $ за възрастен / 45 $ за дете до 11.99 год.
 • екскурзия до Кайро със самолет с вкл. обяд: 250 $ за възрастен / 225 $ за дете до 11.99 год.
 • екскурзия до Манастирите Св. Антоний и Св. Павел с вкл. обяд: 65 $ за възрастен / 35 $ за дете до 11.99 год.
 • екскурзия с яхта Райски остров + коралови рифове с вкл. обяд: 55 $ за възрастен / 30 $ за дете до 11.99 год. (Райски остров Плюс с включен батискаф: 85 $ за възрастен / 40 $ за дете до 11.99 год.)
 • екскурзия "Бялото слънце на пустинята" с вкл. вечеря: 55 $ за възрастен / 30 $ за дете до 11.99 год.
 • екскурзия до Ел Гуна /египетската Венеция/ с вкл. обяд: 55 $ за възрастен / 30 $ за дете до 11.99 год.
 • посещение на Jungle аквапарк с включени трансфери и обяд: : 50 $ за възрастен / 25 $ за дете до 11.99 год.
 • екскурзия "Шоу 1001 нощ и Пеещи фонтани": 30 $ за възрастен /15 $ за дете до 11.99 год
 • екскурзия "Вечерна Хургада": 50 $ за възрастен, 25 $ за дете до 11.99 год.

 • Горният списък включва част от най-популярните екскурзии, които се предлагат и закупуват на място в Египет. Пълната екскурзионна програма от различните региони с подробности за дните на провеждане, описание на туровете и цени може да намерите в отделен файл. Горепосочените цени са валидни за екскурзии с отпътуване от Хургада (възможно е в цените на някои екскурзии да има незначителна разлика, ако се провеждат от Макади Бей, Ел Гуна, Сафага или Сома Бей).

УТОЧНЕНИЕ**:
 • Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 565 долара на тон; Хургада: 565 долара на тон. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 • Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 20 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).

 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 80. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: до 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Когато валидността е от тип до определен брой дни до полета, важи следното: последният ден на валидност + съответния брой дни по офертата трябва да включва деня преди полета, а не самия ден на полет ! Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
 • Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение.
 • При пътуване към Арабска република Египет е необходимо да притежавате задграничен паспорт, с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Визи с цел туризъм и престой до 30 дни се купуват и получават на ГКПП на международните летища – стикерите са продават в банкови офиси, намиращи се в транзитната зона преди паспортния контрол. Цената на визовия стикер, закупен на ГКПП, е 25 щатски долара, като заплащането на същия може да бъде осъществено с кредитна карта или в брой в твърда валута. В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.
 • При пътуване от България за Египет не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.

Тези промоционални цени са валидни за ранни записвания до съответната дата посочена към всеки хотел, или до изтичане на валидността на съответната оферта. 
   
GRAND PLAZA RESORT 4 * - *
 

цена от:
990 EUR
 
 
 
 
   
SHAMS SAFAGA 4 * - *
 

цена от:
1116 EUR
 
 
 
 
   
PALM ROYALE SOMA BAY 5 * - *
 

цена от:
1284 EUR
 
 
 
 
   
JAZ AQUAMARINE RESORT HURGHADA 5 * - *
 

цена от:
1098 EUR
 
 
 
 
   
JAZ AQUAVIVA 5 * - *
 

цена от:
1104 EUR
 
 
 
 
   
MAGAWISH VILLAGE & RESORT (ex Swiss Inn Resort) - 4*
 

цена от:
525 EUR
 
 
 
 
   
MINAMARK RESORT & SPA - 4*
 

цена от:
717 EUR
 
 
 
 
   
HOTEL MOVIE GATE HURGHADA - 4*
 

цена от:
762 EUR
 
 
 
 
   
CORAL BEACH RESORT HURGHADA - 4*
 

цена от:
1112 EUR
 
 
 
 
   
SAND BEACH - 3+*
 

цена от:
788 EUR
 
 
 
 
   
HILTON LONG BEACH RESORT - 4*
 

цена от:
706 EUR
 
 
 
 
   
SUNNY DAYS EL PALACIO - 5*
 

цена от:
782 EUR
 
 
 
 
   
LABRANDA CLUB MAKADI (Ex Club Azur) - 4*
 

цена от:
904 EUR
 
 
 
 
   
AMC ROYAL RESORT (ex Amc Azur) - 5*
 

цена от:
821 EUR
 
 
 
 
   
TITANIC PALACE - 5*
 

цена от:
1006 EUR
 
 
 
 
   
JASMINE PALACE HURGHADA - 5*
 

цена от:
781 EUR
 
 
 
 
   
HILTON RESORT - 5*
 

цена от:
780 EUR
 
 
 
 
   
GRAND PLAZA HOTEL - 4*
 

цена от:
689 EUR
 
 
 
 
   
STELLA DI MARE RESORT & SPA MAKADI - 5*
 

цена от:
940 EUR
 
 
 
 
   
TITANIC BEACH SPA & AQUA PARK - 5*
 

цена от:
831 EUR
 
 
 
 
   
ALF LEILA WA LEILA - 4*
 

цена от:
967 EUR
 
 
 
 
   
SEA WORLD RESORT (ex Albatros Aqua Blu) - 4*
 

цена от:
925 EUR
 
 
 
 
   
ALBATROS AQUA PARK HURGHADA (EX- BEACH ALBATROS GARDEN) - 4*
 

цена от:
905 EUR
 
 
 
 
   
BEL AIR AZUR BEACH RESORT - 4*
 

цена от:
976 EUR
 
 
 
 
   
SUNRISE SELECT GARDEN BEACH RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
1109 EUR
 
 
 
 
   
MOVENPICK RESORT SOMA BAY - 5*
 

цена от:
932 EUR
 
 
 
 
   
ARABIA AZUR - 4*
 

цена от:
984 EUR
 
 
 
 
   
MARRIOTT HRG - 5*
 

цена от:
915 EUR
 
 
 
 
   
ARABELLA AZUR - 4*
 

цена от:
984 EUR
 
 
 
 
   
BEACH ALBATROS RESORT - 4*
 

цена от:
1150 EUR
 
 
 
 
   
ALBATROS JUNGLE AQUA PARK - 4*
 

цена от:
1087 EUR
 
 
 
 
   
LE PACHA - 4*
 

цена от:
1022 EUR
 
 
 
 
   
SUNRISE SELECT ROYAL MAKADI RESORT - 5*
 

цена от:
1135 EUR
 
 
 
 
   
ALBATROS WHITE BEACH RESORT - 5*
 

цена от:
1213 EUR
 
 
 
 
   
ALBATROS PALACE HOTEL RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
1178 EUR
 
 
 
 
   
TROPITEL SAHL HASHESH - 5*
 

цена от:
641 EUR
 
 
 
 
   
DANA BEACH RESORT - 5*
 

цена от:
1324 EUR
 
 
 
 
   
TITANIC AQUA PARK - 4*
 

цена от:
967 EUR
 
 
 
 
   
CLEOPATRA LUXURY RESORT MAKADI BAY - 5*
 

цена от:
1037 EUR
 
 
 
 
   
SONESTA PHARAOH BEACH RESORT - 5*
 

цена от:
1164 EUR
 
 
 
 
   
SUNRISE GRAND SELECT CRYSTAL BAY (ex Sentido Crystal Bay) - 5*
 

цена от:
1318 EUR
 
 
 
 
   
SUNRISE HOLIDAYS RESORT - 5*
 

цена от:
1004 EUR
 
 
 
 
   
MOVENPICK RESORT HURGHADA - 5*
 

цена от:
916 EUR
 
 
 
 
   
OLD PALACE RESORT SAHL HASHESH - 5*
 

цена от:
1190 EUR
 
 
 
 
   
SENTIDO MAMLOUK PALACE - 5*
 

цена от:
1196 EUR
 
 
 
 
   
LABRANDA ROYAL MAKADI (ex Royal Azur) - 5*
 

цена от:
960 EUR
 
 
 
 
   
PREMIER ROMANCE BOUTIQUE HOTEL - 5*
 

цена от:
1452 EUR
 
 
 
 
   
SENSIMAR PREMIER LE REVE (ex Premier Le Reve Hotel & SPA) - 5*
 

цена от:
1356 EUR
 
 
 
 
   
KEMPINSKI HOTEL SOMA BAY - 5*
 

цена от:
1644 EUR
 
 
 
 
   
THE OBEROI SAHL HASHEESH - 5*
 

цена от:
1800 EUR
 
 
 
 
   
LOTUS BAY SAFAGA - 4*
 

цена от:
881 EUR
 
 
 
 
   
CORAL SUN BEACH SAFAGA - 4*
 

цена от:
784 EUR
 
 
 
 
   
PYRAMISA SAHL HASHEESH BEACH RESORT - 5*
 

цена от:
947 EUR
 
 
 
 
   
ALBATROS AQUA VISTA RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
905 EUR