Ранни записвания: Лято 2018 в Сиде

« »

Ранни записвания: Лято 2018 в Сиде

8 дни / 7 Нощувки
28.04.2018 г. 26.05.2018 г. 23.06.2018 г. 30.06.2018 г. 21.07.2018 г. 28.07.2018 г. 25.08.2018 г. 22.09.2018 г. 29.09.2018 г.
Цена от:  301 EUR


 
Полетно разписание: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

Ден 1:
Директен чартърен полет от София/Терминал 2 - Анталия. Посрещане и трансфер до избрания хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия. Ако сте любители на круизните пътувания, то една Разходка с яхта би изпълнила прекрасно деня ви. Плавайки по крайбрежието, ще достигнете до живописния водопад Карпу Калдаран – мястото, където река Дюден пада шумно в морето от 50 м. височина. Следващата спирка е пристанището Калеичи в стария град, където ще хвърлите котва сред множеството яхти - време за обяд. Разходката продължава към остров Сечан, който се намира на 10 км от пристанището - формата на острова наподобява профила на мишка, откъдето идва и името му. Спирка за плуване в кристалните води на Средизмено море. Обиколка завършва с посещение на залива Chaltydzhak и отново време за плуване. Екскурзията завършва на яхтеното пристанище на Челеби. Ако ли пък сте любители на подводния свят – то потопете се в едно Дайвинг приключение, плувайки сред ярки корали, разпръснати около многото подводни пещери и потънали руини. Не е необходимо да притежавате специален сертификат, за да може да се насладите на това изживяване. Пътуването включва плаване със специално оборудвана лодка, обучение от опитни инструктори и две половин-часови гмуркания. Екскурзията включва обяд на борда на лодката. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Ефес - най-големият и най-добре запазеният древен град в света. Трудно е да се повярва, но днес градът изглежда почти без промяна от основаването му през XI век преди новата ера. Разходка из древни улици, римски бани, домът на любовта (публичен дом), огромен амфитеатър, библиотека, фонтана на император Адриан, акведукт, храма на Артемида. Време за почивка и обяд (включен в цената на екскурзията). Следва посещение на Дома на Дева Мария, където според легендата тя прекарва последните години от живота си. В близост е съвременния град Селчук, ще видите храма на Артемида, джамията Иса Бей (XIII век пр.н.е). и крепостта Селчук. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Памуккале. “Замъкът от памук” е един от най-удивителните туристически обекти. Водни струи от древния град Хиераполис, богати на минерални соли, падайки от голяма височина, създават причудливи, вкаменени, ослепително бели каскади. В това живописно място от горещите извира вода, пренаситена с калциев карбонат. Когато тя достига до повърхността, от нея се освобождава CO2, а калциевият карбонат се отлага, като образува варовикови отлагания върху скалистите тераси. Благодарение на минералния си състав, водата спомага за лечението на редица заболявания. По време на екскурзията можете да се изкъпете в един от най-древните в света изкуствени басейни, както е правила самата Клеопатра и древните римски императори. Професионален екскурзовод ще ви разкаже интересни истории за тези места. Памуккале е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Кекова и Мир Ликийски. Екскурзията започва с обиколка с яхта до удивително красивия остров Кекова, където през прозрачната вода могат да се видят развалините на античните градове Кекова и Симена, потънали под водата в резултат на земетресение. Следва обяд в рибарско селище (включен в цената), а след това пътуване с автобус към Мир Ликийски. През първото хилядолетие Мир е столица на Ликия – неголяма, но независима страна. Ликийците смятали архитектурата за по–висше от всички останали изкуства, особено при строителството на гробници. До наши дни е запазен удивителен комплекс скални гробници. Наблизо се намира и църквата, в която се предполага, че е погребан Св. Николай. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия. Ако харесвате екстремните преживявания, то може да посветите деня на Рафтинг, Парапланеризъм или на Джип сафари: Рафтинг – изглежда опасно, но всъщност е едно вълнуващo 12-километрово спускане със салове и канута по планинска река, игри, къпане, барбекю сред природата. За вас ще се грижат квалифицирани инструктори, ще бъдете обезопасени с каски и спасителни жилетки. Пътуването завършва с вечеря в ресторант с красива гледка към планината; Полетът с парапланер е уникален и незабравим. Насладете се на кратка обиколка из околността и вижте колко е красива Анталия дори и от 1200 м. височина; Джип сафари – екстремност през неравен терен, каньони, надолу към планински плата и речни корита, а след това нагоре към височина от 1800 м., а най-смелите могат да се изкъпят във водите на водопад. Обяд в живописна котловина. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия със самолет до Кападокия или Северен Кипър: Кападокия има уникално историческо и културно наследство. Там се намират приказните "комини“ – формирали се преди 13 милиона години впечатляващи природни скални образувания, сякаш обитавани от призраци. В националния парк Гьореме можете да се насладите на изумителните манастири, църкви и къщи, издялани в меките скали преди стотици години. Има над 30 църкви и параклиси с фрески от IX и XI в. Посещение на древния град Каймаклъ, обявен като туристическа атракция - спускайки се в дълбините му по многобройни тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоръжения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Няма как да пропуснете и музея на открито в Гьореме- комплекс от църкви и параклиси със запазените древни стенописи; Северен остров Кипър се счита за турска територия. Полетът до там трае около час и половина. Първата спирка е древния град Салямис, където ще видите скритите из руините училище, театър, пристанище, базиликата „Свети Епифаний“ и храм на Зевс. Следващата спирка е град Фамагуста, който през Средновековието се е смятал за най-богатия град в света. Ще видите стари квартали, венециански стени, катедралата „свети Никола“, превърната в музей, мъртвият град Вароша, чийто плаж е признат за един от седемте най-добри в света, но града е забранена за зона. Няма как да пропуснете туристическата столица на Северен Кипър- Кирения, от където ще се качите на лодка, с която ще обиколите крайбрежието и ще вкусите от местната кухня. Вечерта - свободно време за обиколка из Кирения. Полет за Анталия, връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8:
Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00ч. Багажът може да бъде оставен за съхранение в стая около рецепцията, предназначена за това. Свободно време. Трансфер до летището и полет за София, Терминал 2.


ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетен билет София - Анталия - София с чартърен полет;
 • пътнически и летищни такси /които са в размер на 79 евро на човек към 19.10.2017/;
 • 7 нощувки в избрания хотел на съответния пансион;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (с Assistance).

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане в Анталия);
 • доплащане за медицинска застраховка за 8 дни за лица от 65 до 75 г: 5 евро; за лица от 75 до 80 г: 14 евро;
 • горивна такса **;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ''Групама Застраховане'' ЕАД".

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • 1. Плащания:
 • Тези промоционални цени са валидни при записване и авансово плащане в размер на 250 лева на човек, до изтичане на валидността на съответната оферта и доплащане до 21 дни преди датата на пътуване. След изтичане на срока за записване НЕ СЕ ДОПУСКАТ НИКАКВИ ПРОМЕНИ ПО НАПРАВЕНИТЕ РЕЗЕРВАЦИИ (например промяна на имена, период, тип настаняване и т.н), в противен случай резервациите ще се калкулират по стандартните цени за съответния хотел и дата на полет. При евентуални анулации на резервации по тези оферти се съблюдават условията на договора.
2.Необходими данни за всички пътуващи:
 • 2.1. Три имена на латиница по международен паспорт.
 • 2.2. Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин.
 • 2.3. Номер на паспорт и дата на валидност.
 • 2.4. Забележка, в случай че лицето не е български гражданин.
  • Пътническите листове се оптимизират в съгласие с новите изисквания за използването на Резервационни Данни за Пътниците (PNR) и Предварителна Пътническа Информация (API) за чартърните полети. В България тези промени се регулират от закона за ДАНС, обнародван в ДВ на 23.02.2016г – повече информация можете да намерите ТУК.
3. Анулационни срокове:
 • 3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 45 дни преди датата на пътуването;
 • 3.2. При анулация от 44 до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит;
 • 3.3. При анулация от 21 до 8 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
 • 3.4. При анулация от 7 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
авиокомпания Bulgaria Air
 • седалище и адрес: София, бул.Брюксел-1, Летище София
 • номер на лиценз: BG 2407 - 12
 • тип самолет: Airbus A319/Embraer 190 (E-90)

УТОЧНЕНИЕ**:
 • Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 502 долара на тон; Анталия: 512 долара на тон и при валутен курс 1 Eur = 1,08 USD. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge).

Важно:
 • Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по стандартни и ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата. За това препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок след предоставяне на оферта и избор на хотел.

 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 60. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при записване и авансово плащане в размер на 40% при резервация с пълно плащане до 21 дни преди датата на пътуване. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
 • Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/.
 • Гражданите на Република България, притежаващи международни паспорти с валидност минимум 60 дни след датата на отпътуване от Турция, могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Република Турция без визи за срок до 90 (деветдесет) дни в рамките на 6 (шест) месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове.

Тези промоционални цени са валидни при записване и авансово плащане в размер на 250 лева на човек, до изтичане на валидността на съответната оферта и доплащане до 21 дни преди датата на пътуване. 
   
ADORA GARDEN 3 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
SIDE YESILOZ HOTEL 3 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
THE COLOURS SIDE 4 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
ADORA HOTEL 3 * - *
 

цена от:
803 EUR
 
 
 
 
   
PALMIYE GARDEN HOTEL 3 * - *
 

цена от:
936 EUR
 
 
 
 
   
MERVE SUN HOTEL 4 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
ARMAS BELLA SUN 4 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
SIDE MIAMI BEACH HOTEL 3 * - *
 

цена от:
621 EUR
 
 
 
 
   
DREAM FAMILY CLUB 4 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
HELIOS HOTEL 3 * - *
 

цена от:
727 EUR
 
 
 
 
   
ORFEUS PARK 4+ * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
SUNCITYSIDE HOTEL 4 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
ORFEUS QUEEN HOTEL 4 * - *
 

цена от:
1007 EUR
 
 
 
 
   
MAYA GOLF HOTEL HV-2 - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
MAYA WORLD HOTEL HV-2 - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
SIDE COROLLA HOTEL 4 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
PALM D'OR HOTEL 3 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
DREAM WORLD AQUA RESORT&SPA 5 * - *
 

цена от:
1838 EUR
 
 
 
 
   
SIDE VALENTINE RESORT & SPA 5 * - *
 

цена от:
964 EUR
 
 
 
 
   
VENUS 4 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
SANDY BEACH HOTEL 4 * - *
 

цена от:
1406 EUR
 
 
 
 
   
SUN BEACH PARK 3 * - *
 

цена от:
910 EUR
 
 
 
 
   
SUNRISE RESORT HOTEL 5 * - *
 

цена от:
2088 EUR
 
 
 
 
   
SEA WORLD RESORT&SPA 5 * - *
 

цена от:
894 EUR
 
 
 
 
   
SEA PLANET RESORT & SPA 5 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
SURAL RESORT 5 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
NOVA PARK HOTEL SIDE 5 * - *
 

цена от:
845 EUR
 
 
 
 
   
TURQUOISE HOTEL SIDE 5 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
SIDE AURORA HOTEL 4 * - *
 

цена от:
1276 EUR
 
 
 
 
   
SIRMA HOTEL 4 * - *
 

цена от:
971 EUR
 
 
 
 
   
SIDE SU HOTEL 4 * - *
 

цена от:
516 EUR
 
 
 
 
   
SERENIS HOTEL 5 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
OZ HOTELS SIDE PREMIUM 5 * - *
 

цена от:
905 EUR
 
 
 
 
   
SENTIDO FLORA GARDEN 5 * - *
 

цена от:
950 EUR
 
 
 
 
   
SELGE HOTEL 3 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
WASHINGTON RESORT 5 * - *
 

цена от:
1380 EUR
 
 
 
 
   
BOSPHORUS SORGUN HOTEL 5 * - *
 

цена от:
1433 EUR
 
 
 
 
   
MARY PALACE RESORT&SPA 4 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
ARCANUS SIDE RESORT 5 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
DREAM WORLD RESORT HOTEL&SPA 4 * - *
 

цена от:
977 EUR
 
 
 
 
   
VILLA SIDE RESIDENCE 5 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
SIDE ROYAL PALACE 5 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
MELISSA GARDEN APART 3 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
TERRACE ELITE RESORT 5 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
TERRACE BEACH RESORT 5 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
CESARS RESORT SIDE 5 * - *
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
CRYSTAL ADMIRAL RESORT SUITES & SPA - 5*
 

цена от:
1567 EUR
 
 
 
 
   
SENTIDO TURAN PRINCE (ex Residence) - 5*
 

цена от:
1544 EUR
 
 
 
 
   
CLUB HOTEL TURAN PRINCE WORLD - 5*
 

цена от:
1759 EUR
 
 
 
 
   
SUNIS ELITA BEACH RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
LUNA BLANCA RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
2252 EUR
 
 
 
 
   
SUENO HOTELS BEACH SIDE - 5*
 

цена от:
1083 EUR
 
 
 
 
   
KAMELYA K CLUB - 5*
 

цена от:
909 EUR
 
 
 
 
   
STARLIGHT RESORT - 5*
 

цена от:
1577 EUR
 
 
 
 
   
KAMELYA FULYA HOTEL - 5*
 

цена от:
1014 EUR
 
 
 
 
   
CRYSTAL SUNSET LUXURY RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
2183 EUR
 
 
 
 
   
KAMELYA SELIN HOTEL - 5*
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
CRYSTAL PALACE LUXURY RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
CRYSTAL SUNRISE QUEEN LUXURY RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
2638 EUR
 
 
 
 
   
BARUT HOTELS HEMERA RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
BARUT ARUM - 5*
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
ROYAL TAJ MAHAL - 5*
 

цена от:
1490 EUR
 
 
 
 
   
ROYAL DRAGON HOTEL - 5*
 

цена от:
1388 EUR
 
 
 
 
   
ROYAL ALHAMBRA PALACE - 5*
 

цена от:
1490 EUR
 
 
 
 
   
BARUT SORGUN - 5*
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
BARUT CENNET & ACANTHUS - 4*
 

цена от:
2090 EUR
 
 
 
 
   
ALVA DONNA BEACH RESORT COMFORT - 5*
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
SIDE CROWN SERENITY - 5*
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
SIDE CROWN SUNSHINE - 5*
 

цена от:
2257 EUR
 
 
 
 
   
SIDE CROWN PALACE - 5*
 

цена от:
883 EUR
 
 
 
 
   
SIDE CROWN CHARM PALACE - 5*
 

цена от:
1025 EUR
 
 
 
 
   
EUPHORIA PALM BEACH RESORT - 5*
 

цена от:
1368 EUR
 
 
 
 
   
CLUB HOTEL NENA - 5*
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
HORUS PARADISE LUXURY RESORT & CLUB - 5*
 

цена от:
1748 EUR
 
 
 
 
   
AYDINBEY KING'S PALACE - 5*
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
BARUT B SUITES - 4*
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
GRAND PRESTIGE HOTEL - 5*
 

цена от:
1276 EUR
 
 
 
 
   
MARITIM SARAY REGENCY RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
RAMADA RESORT SIDE - 5*
 

цена от:
1765 EUR
 
 
 
 
   
SILENCE BEACH RESORT - 5*
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
TUI MAGIC LIFE JACARANDA - 5*
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
CALIMERA KAYA SIDE - 5*
 

цена от:
1983 EUR
 
 
 
 
   
NASHIRA RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
0 EUR
 
 
 
 
   
BONE CLUB SUNSET HOTEL & SPA - 5*
 

цена от:
0 EUR